ÁkosFanWeb
Aktuális

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Névnapok
 
Bonanza Banzáj
 
Információk
 
Szavazások
 
Mi Ákosunk
 
Tudnivalók

Írtál verset vagy vannak kottáid

vagy van valamid amit meg szeretnél

mutatni mindenkinek akkor írj E-mailt:

szecsaviri@gmail.com

Küld el és kirakom az oldalra!

 
Rajongók munkái
 
Site info

Webmester: Szecsa

Design: Szecsa

Téma: Kovács Ákos és zenekara

Felbontás: 1024×800

Verzió: 5.6

Indulás: 2005.04.07.

Böngésző: Google Chrome

Regisztrált felhasználók:696

Utolsó frissítés: 2013.12.22.

Copyright  2012 by Szecsa

Az oldal nem áll kapcsolatba
Kovács Ákossal,sem a zenekar tagjaival.

Ha lopsz,akkor viselned kell a következményeket!

 

 

 
Hauber Zsolt interjú

2 Interjú Zsolttal

A producer szóról nekem egy nagydarab, szívtelen pénzember jut eszembe, aki csak a saját érdekeit nézi mindenben. Hauber Zsolt (35) nem ilyen. Sokkal inkább egy vidám, nyílt szívű valaki, akinek világmegváltó tervei vannak. Legfontosabb számára, hogy mosolyogjanak körülötte az emberek, és a közönségnek tetsszen, amit csinál. Már a Bonanza Banzai billentyűseként és zeneszerzőjeként nagy sikereket ért el, most pedig inkább a háttérbe vonul, és kedvenc csapatát, a Fresh-t terelgeti.

Elsősorban producernek vagy zenésznek tartod magad?

Zenésznek, mert sok zenét írok, és ez a kedvenc elfoglaltságom. Ugyanakkor időm nagy részét a produceri tevékenység köti le, ez 24 órás elfoglaltság.

Konkrétan mi a feladata egy producernek?

Ő a gazdája egy produkciónak. Kitalál valamit, megteremti az anyagi feltételeket, és kiválasztja hozzá a megfelelő embereket. Egyébként minden producernek más a prioritása, különböző értékrendeket követnek. Van, akinek a pénz a legfontosabb, van, akinek a hírnév...

Neked mi az első?

Az, hogy jól érezzem magam a produkcióban, és a körülöttem lévő emberek mosolyogjanak. Ha valami nem stimmel, akkor számomra nincs olyan érdek, ami tovább mozdítana.

Van kedvenc produkciód?

Igen, a Fresh. Már hét éve dolgozom a csapattal. Velük mostanra jutottunk el odáig, hogy élvezhetjük a sokéves munka gyümölcsét. A Bonanza után ez volt a legfontosabb állomás az életemben, amire büszke lehetek.

Mi a siker titka?

A popszakmában nincs recept, egyedül a slágerek határozzák meg az eredményeket. Ha van egy pár olyan dal, amit az emberek megszeretnek, dúdolnak, akkor megveszik a lemezeket és népszerű lesz a zenekar. Szerintem a zenében ez a minősítése a jónak.

Nem ért sok vád amiatt, hogy a Bonanza után egy egész más irányt vettél? Hiszen a Fresh egy dance zenekar, ami a tömegkultúrára épül...

De igen, viszont én ennek örülök, mert ha az ember kivált másokból valamilyen, akár pozitív, akár negatív reakciót, akkor nem hiába dolgozik. A lényeg, hogy figyeljenek ránk. Sokan bekategorizáltak a Bonanzás stílusba, és ők valóban vádolnak a váltás miatt. Egyébként sokszor ez is annak köszönhető, hogy nem hallgatnak meg egy Fresh lemezt, vagyis azt sem tudják, hogy miről mondanak kritikát. Emiatt úgy vélem, hogy az egyetlen objektív mérce a közönség.

Van kedvenc dalod, amit te írtál?

Sok van. Mindig a legújabbak állnak közel a szívemhez, hiszen még friss az élmény, de több olyan van, ami nagyon meghatározó. Ilyen például a Bonanza Valami véget ért című dala. Ez egyébként még jóval az együttes megszületése előtt egy szerelmi kapcsolat eredményeként íródott. Ennek a számnak sokat köszönhetett a zenekar, egyfajta áttörést jelentett. Ma már túl sok dalt írok ahhoz, hogy egy így kiemelkedjen közülük. Egyébként mostanában reklámokhoz és tévéműsorokhoz is írok zenét, például Friderikusz A Szólás szabadsága című műsorában szólnak szignáljaim. Ezen kívül komponáltam zenét egy drogellenes kampányhoz is, ami nemsokára megy majd a mozikban. Ez utóbbi kettő elég kemény, metálos zene, de van egy közös produkciónk DJ Spigiboy-jal, vele remixeket és trance-es stílusú saját dalokat is készítünk, ezek közül az egyik tavaly egy mexikói válogatás albumra is felkerült.

Ezek szerint nincsenek műfaji korlátok...

Szerintem a műfaj szinte mellékes, az a fontos, hogy valami jót hozzunk létre. Különben is szeretem a kihívásokat, ezért olyan dolgokba kezdek, amit eddig még nem csináltam. Ez egy műfajon belül nem nagyon lenne megvalósítható. Egyébként meg tényleg minden stílust szeretek. Gyakran hallgatok jazzt is, de leginkább az elektronikus zene áll hozzám közel. Manapság egyébként már nem különülnek el annyira a műfajok, mint régebben. Sok összekapcsolódás és keveredés van. A hatás a lényeg.

Nagyjából hány dalt írtál eddig?

A kiadott, futó nóták száma háromszáz fölött van, és ezen kívül még legalább ennyi van a fiókomban, amit még nem használtunk fel. Ilyeneket őrzök például egy pár titkos kazettán is, amire még akkor dudorásztam fel dallamokat, amikor nem volt hangszerem. Szerencsére még soha nem volt olyan, hogy kifogytam volna az ötletekből. Elég sok dolog történik velem ahhoz, hogy legyen miből inspirációt merítenem. Az utóbbi hetekben például költözködtem, el is kellett utaznom, és most volt Sopronban az Ákos turné első koncertje, ahol vendégként szerepelünk a másik volt Bonanza Banzai taggal, Menczel Gáborral, és közben persze a Fresh ügyeit is intézni kell.

Pihenésre jut egyáltalán időd?

Nem túl gyakran, de most például voltam Olaszországban egy hétig, ahol teljesen feltöltődtem. Hihetetlenül tetszik az ottani életfelfogás és a szellemiség. Senki nem görcsöl semmin, délután sziesztáznak, mindenki mosolyog. Nem lenne baj, ha a magyarok is hasonlóan szemlélnék a dolgokat. Én erre a légkörre törekszem a produkcióimban. A többieket nem munkatársnak tekintem, hanem barátnak, bármikor kiönthetik nekem a szívüket.

Vannak nagyszabású terveid?

Csak azok vannak. Először is a Fresh-nek szeretnék összehozni egy élő koncertet. Ez már régi terv, de most érett meg igazán. Szívesen írnék filmzenét és musicalt, sőt, még az is elképzelhető, hogy később egy könnyűzenei képzéssel foglalkozó iskolát is elindítanék, mivel ilyen nincs Magyarországon, így sok fiatal nem tudja, hogy merre induljon, ha tehetséget érez magában. A legtöbb mai zeneiskolában cikinek számít az, ha valaki könnyűzenével foglalkozik, és ez szerintem nem jó hozzáállás, hiszen a komolyzenét részben a könnyűzene tartja el. Gyakran az ebből származó bevételből jut a kortárs és klasszikus muzsikára. Emiatt csinálnék egy komolyzenei produkciót is, természetesen elektronikus megoldásokkal, hogy megmutassuk nekik a másik oldalt.


A Bonanza Banzai idejében keveset hallhattunk a két néma tagról, Menczel Gáborról és Hauber Zsoltról. Elsoként Zsoltival beszélgettünk, akitol eddig kevésbé ismert részleteket is megtudhatunk a zenekarról, az azóta eltelt évekrol és új terveirol.

-Ede és a Bonanza Banzai. Ebben a régi felállásban kik vettek részt?
-Ez úgy volt, hogy amikor a Csillag születik tehetségkutató fesztivál elindult, akkor mi ketten voltunk az Ákossal, mint Bonanza Banzai. De olyan népes volt a tehetséges zenekarok tábora, akik bejutottak a döntobe, hogy mi már nem fértünk be az együttes kategóriában. Viszont a Fábián Tibor, aki a zsuri tagja volt, mindenképp szeretett volna minket bejuttatni valahogy...
-O már elotte ismert titeket?
-Nem ismert, bennünket ott látott eloször� és a szólista kategóriában maradt még egy hely. Arra az egy alkalomra megváltoztattuk a zenekar nevét, hogy bekerüljünk.
-Tehát akkor még csak ketten voltatok.
-Ketten voltunk, aztán miután a döntoben éloben kellet játszani, ezért még bevettünk egy vokalista lányt, meg egy srácot, aki segített a színpadon éloben játszani a dolgokat. Aztán volt nagyon sokféle felállása a Bonanzának is. Egy ideig maradt ez a felállás, egy-két hónapig�
-Ok egyébként ismert zenészek?
-Nem, egyáltalán nem, ok inkábba ismerosök voltak. Volt egy olyan idoszak, amikor én nem voltam jóban az Ákossal, meg o se velem és különváltunk. Akkor o maga mellé vett két másik billentyus srácot, meg egy dobost, én pedig egy énekest. Az én együttesem neve az volt, hogy Tetotérbeépítés, o meg maradt Bonanza Banzai. Ennek az az érdekessége, hogy a rákövetkezo évben, 1987 végén volt szintén egy tehetségkutató fesztivál, aminek az volt a neve, hogy Aorta. Mind a ketten indultunk, o a Bonanza Banzájjal, én a Tetotérbeépítéssel, de egyikünk sem jutott tovább az elso fordulónál. Utána véletlenül összetalálkoztunk az Ákossal, azt hiszem a 4-es, 6-os villamoson, ott elbeszélgettünk és megbeszéltük, hogy mégis csak együtt kéne ezt csinálni tovább. Akkor o már jóban volt a Gáborral, bemutatott neki, o nagyon szimpatikus volt és végül így összeállt az ismert felállás.
-Az elso Pogo a Pillanat emlékmuve címu albumon jelent meg. Ennek volt elozménye is?
-Volt, a legeslegelso koncerten, de egyébként minden koncerten volt Bonanza Pogo. Általában minden albumhoz csináltunk egy újat és minden turnéra is. A legeslegelso az a KEK-koncerten volt 1988-ban, az elso koncertünkön. Megcsináltuk az elsot, ez elég jól sikerült, ezért elhatároztuk, hogy minden turnéra csinálunk egy újat. Aztán végül már lemezre is rátettük, mert jó volt a fogadtatása.
-Még 1993-ban terjedt el egy pletyka, miszerint a Bonanza a Depeche Mode turnéján részt vehetett volna elozenekarként. Mi ebbol az igazság?
-Nem tudom, mert végül is nem voltunk. Én is hallottam ezt, de nem láttam írásos papírt arról, hogy mehettünk volna. Ráadásul akkor már nem voltunk olyan viszonyban, hogy ilyen dolgokat tervezgessünk. Ákos már a saját dolgait intézte, mi pedig Gáborral már egy másik produkcióban gondolkoztunk.
-Ez már a Le Prelude volt?
-Nem. Németországban jelent meg nekünk egy lemezünk, ez a Bonanza feat. Bonna Ross album volt.
-Amin egy német lány énekelt�
-Egy Németországban élo indián lány, egészen pontosan Új Zéland, vagy valahol India alatt.
-Ezt az albumot teljes egészében ti készítettétek a Gáborral?
-Nem, igazából nem. A mi dalainkból készült.
-Ezen a lemezen megtalálható a Sound of Wood címu dal, ami már a Bonanza idejében is hallható volt.
-Egy másik verziója, igen. Ez az egyik turnén is ment.
-A Jóslat borítóján már csak a te neved látható zeneszerzoként. Hogyan osztottátok el a munkát a korábbi lemezeknél?
-Korábban úgy volt, hogy mindig írtunk dalokat, ezeket odaadtuk az Ákosnak és amelyik tetszett neki, arra írt szöveget.
-Ennyire az o személyére épült az egész zenekar?
-Igen. Persze volt jó sok dal, tehát ez nem volt olyan nehéz munka.
-Vannak még olyan Bonanza-dalok, amik elkészültek, de végül nem kerültek rá egyik albumra sem?
-Vannak

-A budapesti Csepp TV 1994-95-ben készített egy filmet a Bonanzáról, amirol nem sokat lehetett hallani.
-Tudok róla, de én még nem láttam. Úgy tudom, hogy a Nagy Tímeáék csinálták, tudom, hogy mirol szól, hiszen ott voltam, mikor felvettük, de nem tudom, hogy lement-e, illetve, hogy van-e még Csepp TV? Biztos meg lehet szerezni!
-A Búcsúkoncert televíziós felvételét viszont még senki nem látta.
-Ennek az volt az oka, hogy felvette valamelyik televízió, hogy melyik, azt nem tudom, de a koncert után nagyon sokat már nem beszéltünk egymással. Nem találkozgattunk, nem volt közös ügyünk és nem volt megoldva a filmnek a finanszírozása, hogy ki vágja össze. Azért nem egy olcsó mulatság egy ilyen koncertfilmet elkészíteni, úgyhogy ez még mindig ott van nyersanyag formájában valamelyik stúdióban.
-Elképzelheto, hogy ezt valaha is bemutassák a televízióban?
-Persze, elképzelheto.
-Gondoltál már arra, hogy válogatásalbumot adjatok ki, vagy befejezzétek a zenekar történetét egy negyedik Bonanza Füzetben?
-Volt róla szó, részemrol semmi akadálya, nem én szoktam ezeket megvétózni.
-Ákos szokta?
-Nem tudom, mert soha nem jut el odáig a dolog, hogy konkrétan beszéljünk róla.
-Milyen szinten tartod a kapcsolatot a többiekkel a zenekar feloszlása óta?
-Gáborral szoktam beszélgetni, néha squash-olni is szoktunk és néha elmegyünk együtt mulatozni. Ennyi. Szóval szakmailag nem vagyunk kapcsolatban. Ákossal is néha találkozunk, köszönünk egymásnak, de sok közös témánk nincsen. Teljesen más mufajban és teljesen más életstílusban csinálja a dolgait. Abszolút más közegben mozgunk, más zenei stílusban, más emberek között, ezért nincs túl sok közös témánk.
-Gáborról a Bonanza utáni idokben lehetett hallani, hogy számítástechnikai vállalkozása van, autókereskedése van, gyorséttermet muködtet. Ezek közül mi felel meg a valóságnak?
-Gábor foglalkozott már a zenekar mellett is üzleti dolgokkal, o korábban is egy számítógépes cégnél dolgozott, programozó a szakmája. Csinált o mindenféle üzleti jellegu dolgokat autókkal is és számítógépekkel is. A Mc Donald�s viszont rám vonatkozik, nekem volt egy ilyen tervem, csak korhatárhoz volt kötve az, hogy éttermet lehessen üzemeltetni és akkor ez még nem ment. Most már vagyok annyi idos, hogy lehetne, de most már mással foglalkozom.
-A Bonanza Banzájon kívül sok más produkcióban is dolgoztál, illetve dolgozol ma is. A zenekar után els?ként a Le Prelude következett. Milyen szerepe volt ebben Gábornak?
-A Gáborral volt közösen egy stúdiónk, ahol együtt dolgoztunk, ez az X-Sonic stúdió. Végül is az o stúdiója volt, csak én is ott dolgoztam. Ez igazán nem volt közös produkció, itt az én maradék zenei ötleteimet egy lemez formájában eloadtuk. Nem is volt benne több, csak egy lemez.
-Kormos Zsolti, az énekes hogyan került a zenekarba?
-Ot a kiadó ajánlotta. Én eredetileg egy instrumentális lemezt akartam csinálni, ezen elgondolkoztunk, rájöttünk, hogy annyira nem lenne jó és abban maradtunk a kiadóval, hogy inkább énekes lemez legyen. Ok ajánlották, hogy a Zsolti legyen az énekes.
-A Frei Dosszié számára is írtál zenét.
-A Frei Dosszié ezután jött. Az egyik barátom, Bessenyei István a producere a musornak a mai napig is. Az o ötlete volt, hogy próbáljuk ki, milyen lenne, ha minden musorhoz csinálnánk zenét. A témához illeszkedoen az elso ilyen az Ebola volt, ez nagyon vidám téma� ennek nagyon jó visszhangja volt és majdnem két évig minden musornak csináltam külön zenét.
-A musor dalaiból összeállított lemeznek milyen volt a fogadtatása?
-Kiválogattunk tíz dalt, ami tetszett, de ez inkább promóciós lemez volt, kifejezetten a Dosszié-nézok számára készült. Boltokban lehet még a mai napig is kapni. Viszont nem tudom, milyen volt a fogadtatása, mert nem volt belole turné, színpadon soha nem állt, tehát nem nagyon kaptam visszajelzéseket, csak foleg szakmai körökbol.
-A Frei Dosszié óta leginkább más zenekaroknak írsz zenét.
-Csak más zenekaroknak!
-Saját produkcióra nem is gondolsz?
-Arra nem, de éppen aktuális a kérdés. (Ezen a ponton megérkezik a Fresh zenekar.) Elkezdtem írni egy musicalt. Már régóta tervezem, hogy egy nagyobb lélegzetvételu darabot kéne csinálni, ami popzenei alapokra épül.
-A darab stílusa hasonlít a Bonanza zenéjére?
-Biztos, hogy fog hasonlítani, mert a dalok többségét én írtam akkor is, de nem szándékosan. Ezt most kezdtem el, remélem, hogy az év végére lesz belole valami!
-Az utóbbi években leginkább a Fresh zenekarral kapcsolatban lehet hallani rólad. A lánycsapat a saját ötleted volt?
-Nem egészen. Egy társammal, Szabó Attilával együtt találtuk ki. O vetette fel az ötletet és nekem nagyon tetszett. Kerestünk lányokat, megírtam a zenéket és 1996 óta megy a csapat.
-A Fresh mellet milyen eloadóknak írtál még zenét?
-Zoltán Erikáéknak, a Carpe Diem-nek, az Emergency House-nak, nagyon sok remixet csináltam, a B. Boys-nak írtam elég sok dalt. Remixet majdnem mindenkinek csináltam, kb. 8-10-et.
-Ezek maxikon jelentek meg?
-Igen, általában amiket én írtam dalokat, azok mind meg is jelentek.
-Ákos Ikon címu lemezére is készítettél egy számot, ami végül nem került rá a lemezre. Mit lehet tudni errol a dalról?
-Az a címe, hogy Alkímia, ezt már én adtam neki és rajta van a Warner kiadó Napfogyatkozás címu válogatáslemezén, ezen megvásárolható.
-Saját néven is jelentettél meg dalokat, mint például a DJ Sterbinszky-vel készített Paradise.
-Neki is segítettem, de neki most már inkább mixlemezei vannak, tehát saját zenét nem csinálgat. Igazából a Napfogyatkozás címu lemezen szereplo az utolsó ilyen dal. Persze a lányoknak, mármint a Fresh-nek a maxijaira mindig szoktam csinálni érdekes remixeket, vannak instrumentálisak is és elég széles skálán mozog a stílusuk.
-A Fresh mellett gondolsz arra, hogy más zenekart is felkaroljál?
-Nem, ez ad elég munkát, ha az ember jól akarja csinálni�
 

Zsolt kedvencei:

-Kedvenc dal a Bonanzától?
-Van, a Ne titkold.
-Kedvenc videóklip?
-Nem ér semmit a dal.
-Kedvenc koncert?
-A második koncert 1992-ben, BS.
-Kedvenc Bonanza-album?
-Elmondatott!

 
Kövess Minket!

 
Ákos Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Rajongók száma
Indulás: 2005-04-07
 
Menü
 
Ákos:Dalszövegek
 
Bonanza:Dalszövegek
 
Zenészek és társak
 
Top Affilates
 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY